Русе посрещна “Продължаваме промяната” заедно с местния водач в листата Николай Събев

В слънчевия октомврийски ден Кирил Петков и Асен Василев се срещнаха в Русе с местната листа кандидат-депутати, начело с транспортния предприемач Николай Събев. Русе беше още една спирка от националната предизборна обиколка на “Продължаваме промяната” в Северна България.

Заедно с русенските кандидат-депутати представителите на “Продължаваме промяната” положиха цветя на паметника на Свободата в центъра на Русе. Пред събралото се гражданство Кирил Петков и Асен Василев отговориха на въпросите на гражданите. По въпросите на бъдещото правителство Кирил Петков обясни, че водещо в следващото правителство ще бъде министрите да бъдат експерти, а не от коя партия са излъчени. Асен Василев пък разказа за плановете за предстоящата административна реформа. “Законът за държавния служител трябва да бъде напълно реформиран; държавните служители трябва да си плащат осигуровките. За следващата година в държавния бюджет е заложено 10% съкращение на щата в администрацията”, обясни той.

Асен Василев сподели тревогите на хората относно окаяната регионална инфраструктура: “Пътувахме от Силистра до Разград. Между два областни града пътят беше … няма такова нещо!”

Николай Събев обясни, че главен приоритет за развитието на Русе ще бъдат инвестиции в инфраструктура и най-вече – в железопътния транспорт. “Трябва да стане бързо и лесно да се стига до Русе – оттам нататък нещата ще се случват!” каза още той.