Велико Търново очаква реформа в здравната политика и спиране на беззаконията

Велико Търново посрещна автобуса на “Продължаваме Промяната” привечер, но това не спря стотици граждани да дойдат, за да посрещнат Кирил Петков, Асен Василев и цялата листа за региона, предвождана от арх. Йордан Терзийски. Посещението в старопрестолния град е част от националната предизборна обиколка на “Продължаваме промяната” в Северна България.

В началото на срещата граждани заявиха, че един от големите проблеми на старопрестолния град е, че Велико Търново няма градоустройствен план. В последствие беше дискутирана промяната в здравната система и въвеждането универсална електронна пациентска карта с чип. “В здравеопазването превенцията трябва да ни е главният фокус. Ако можем да въведем много по-ранна диагностика и тя да бъде свързана с общопрактикуващия лекар, се надявам да изнесем голяма част от разходите в превенция, която е много по-евтина от скъпото лечение, коментира Кирил Петков.

Попитан за позицията на партията за Истанбулската конвенция, Кирил Петков заяви: “Истанбулската конвенция се използваше като партенка по един много странен начин”. Ние сме на 100% за спирането на насилието над жените. Конституционният съд обаче се е произнесъл и това не зависи от нас. Но спирането на всякакъв вид агресия и насилие над жените трябва да е основен приоритет на българското общество, каза още той.