Деница Симеонова, водач на листата във Враца за “Продължаваме Промяната”

Магистър-инженер Деница Симеонова е водач на листата на „Продължаваме промяната“ във Враца. Доскоро тя бе началник на политическия кабинет на министъра на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев. Преди това е мениджър на глобалната програма за иновации на Кралската академия по инженерство на Великобритания, която подпомага учени от Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия да комерсиализират научните си проучвания. Работи в подкрепа на развитието на малкия бизнес и стартиращите компании в България като изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), основател и ментор в обучителни програми по предприемачество като АBLE Activator и BASE Враца. Мисията ѝ е да подпомага хора от различни възрасти и сфери на дейност да реализират бизнес идеите си. Професионалният ѝ път започва в Българската агенция по инвестиции (БАИ) като експерт Общи инвестиционни дейности, продължава със стаж във водещата световна компания за маркетингови изследвания GfK в Лондон, Великобритания, а след това и с кариера на бизнес репортер във вестник „Капитал“. Съосновател е на дигиталната платформа за намаляване на хранителните отпадъци в ХоРеКа сектора – Sofia2Go.
Възпитаник е на Природо-математическата гимназия “Академик Иван Ценов” във Враца, откъдето се заражда интересът ѝ към точните науки. Деница е магистър по Електронно управление на английски език (отличена със златен медал) и бакалавър по Индустриално инженерство на английски език (отличена със златен медал) от Технически университет – София. Завършила е лятна предприемаческа програма в колеж №1 по предприемачество в света – Babson College, САЩ, както и Австрийско-българския летен колеж, организиран от Австрийското федерално министерство за наука, изследвания и икономика. Владее отлично английски и немски език.
Черпи енергия от положителните социални инициативи, като тези на младежите в програмата ABLE Mentor, от хубава музика и откриването на места с вкусна храна, от където идва и вдъхновението ѝ да съоснове компания с кауза, която се бори с проблема с разхищаването на храни. Вярва в спорта освен като неразделна част от здравословния начин на живот, така и като възможност за разпускане след дълъг работен ден. Практикува плуване, йога и баскетбол.
Родена и израснала в град Враца, Деница обича разходките във Врачанския Балкан.
https://promeni.bg