Даниел Лорер, водач на листата във Варна | “Продължаваме Промяната”

Даниел Лорер е съветник на министъра на икономиката Кирил Петков и председател на Комисията по прозрачност към министерството в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021г. до 15 септември 2021г., назначен от президента Румен Радев. Роден е на 28 май 1976г. в София.
Завършва информатика и бизнес управление в университета Тел Авив. От 1995 до 1998г. участва в младежкото движение на социалистическата партия в Израел. Създава и собствено движение през студентските си години.
През 1999г. Даниел Лорер основава в Париж първия си стартъп, а след това работи като IT експерт в израелската хай-тек компания. Участвал е в създаването на успешна компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул.
През 2018г. е между основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures, фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Фондът инвестира предимно в българските технологични компании, заедно с водещи американски и европейски фондове. Член е на управителния съвет на организацията на евреите в България „Шалом”. Преподава в Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки и в Центъра за икономически стратегии и конкурентноспособност – т.нар. “харвардски курсове” заедно с Кирил Петков и Асен Василев.
Даниел Лорер е бил съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков 2013г.
Работил и живял е в София, Тел-Авив, Брюксел, Цюрих и Барселона. Говори английски, иврит, френски, руски и немски език. Даниел Лорер е женен с 3 деца.
https://promeni.bg/