Николай Събев, водач на листата в Русе за “Продължаваме Промяната”

Николай Събев е водач на листата на „Продължаваме Промяната” в Русе. Той е създателят на „Еконт” – една от най-големите логистични фирми в България.
62-годишният предприемач е завършил Висшето Военноморско училище, Университета за световно и национално стопанство и няколко курса по следдипломна квалификация. През 1993 година създава марката „Еконт“ и оттогава не спира да развива тази компания.
В свободното си време Събев предпочита да покара мотор или лодка, дълги години изучава и практикува фотография.
„Тренирал съм гребане и продължавам да поддържам форма с различни видове спортни активности – бягане, щанги, плуване, фитнес“, споделя предприемачът. Николай се гордее не само с успешния си бизнес, но и с голямата си фамилия – той се радва на три дъщери и две внучки.
Според Николай непосредствена задача пред русенци е да се реши въпроса с изолацията на града.
„На практика развитието на обществения транспорт –железопътен, авио и бързи магистрали, е спряло преди 30 години. С пътувания 3 часа до Варна и 5 часа до София и то основно с автотранспорт, ние не сме достъпно място за срещи на бизнеса, смята той.- Хората трябва да могат да пътуват бързо и лесно до всяка точка в и извън България от Русе.“
Мечтата на Николай Събев е Русе да възвърне блясъка си на дунавска европейска столица.
https://promeni.bg/