Асен Василев: Трябва да се намери баланс между икономическата отговорност и ниските данъци, които България има, и възможността да се инвестира в здравеопазване, образование, да се направят достойни пенсии за възрастните хора.

Асен Василев

Лидерът на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев е водач на листата на кандидатите за депутати в Хасково. Той беше министър на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г., назначен от президента Румен Радев.

Асен е роден на 9 септември 1977 г. в Хасково. Завършва езиковата гимназия в родния си град, а след това е приет да следва Икономика в Харвард. Специализира “Бизнес администрация и право” в Harvard Business School и Harvard Law School.

Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, които организират т.нар. “Харвардски курсове”. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и конкурентоспособност в Harvard Business School.

В периода 1999 – 2004 г. Асен Василев работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

Бил е и министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март до май 2013 г.

Атанас Атанасов

Казвам се Атанас Атанасов. На 31 години съм, роден и израснал в Хасково, където завърших езиковата гимназия като един от отличниците на випуска. Занимавал съм се с много извънкласни дейности – хорово пеене, дебати, класическа китара и други. Тренирам тенис активно от 8-годишен, като на 14 г. станах републикански отборен шампион по двойки на България заедно с Григор Димитров. Имам бакалавър по театрално изкуство от Whitman College (САЩ), където бях приет на пълна стипендия и се дипломирах в топ 3% на своя випуск. Живял съм в Холивуд, Берлин и Лондон, като освен артист пред камерата и на сцената, се изявявам и като продуцент на документално кино. Филмът ми „Отключи сцената“ бе показан на 5 международни фестивала като печели 1 място в категорията „Избор на публиката“ в Джорджия, САЩ. Самият филм разказва историята на проекта Unlock the Stage, който основах в Лос Анджелис. Чрез онлайн кампания набрахме над $15,000 за възстановяването на читалището в родното село на баба и дядо – Татарево. Вече 6 поредни години организирам фестивала ОТКЛЮЧЕНО, за да поддържаме сцената на читалището жива.

Продължавам промяната, защото видях, че е възможна, и защото България има изключително богата култура и история, които заслужават да бъдат на световната сцена.

Ивайло Георгиев Стайков

Казвам се Ивайло Стайков – на 36 години, роден в гр.Хасково. Семеен съм, баща на 2 деца. Завършил съм ГПЧЕ „Прод.д-р Асен Златаров“, гр. Хасково през 2004 година, с профил английски и немски език. По професия съм строителен инженер, като през 2009 завърших магистратура в Университет по архитектура, строителство и геодезия – гр.София, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, англоезично обучение, инженер-конструктор. През 2012 година завърших следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – гр.София. От 2007 година работя в строителния сектор, като практиката ми е свързана най-вече с управлението и организацията на строително-инвестиционния процес. Участвал съм в управлението и организацията на няколко мащабни многофункционални проекта, находящи се в гр.София, гр.Пловдив и гр.Скопие, както и в ръководенето на няколко жилищни проекта в България.

Продължавам промяната, защото желая децата ми да живеят в по-чиста и по-добра държава.

Младен Тодоров Запрянов

Казвам се Младен Запрянов. Винаги съм се вълнувал от човека, от взаимоотношенията и от начина, по който се организираме, за да постигнем цел или за да преодолеем проблем. През целия ми професионален път имах щастието да работя с много и различни хора и фирми. Научих много от тях и продължавам да търся и откривам и днес.
Основните приоритети, с които влизам в тази кампания са три:
Изграждане на образователна система, която като резултат да доведе до разрешаването на социални проблеми;
Работа на институциите, така че да насърчават доверие и уважение в държавата България;
Създаване на условия експортно-ориентираните български фирми да разгърнат потенциала си.
Роден съм в град Хасково и съм възпитаник на Езиковата гимназия. След като завърших образованието си по Международни икономически отношения 20 години се занимавах с управление на екипи и процеси в банковата сфера в голяма международна компания. Отговарях за търговското и експортно финансиране на институцията за Централна и Източна Европа.
Преди две години реших да споделям наученото и да подкрепям хора и фирми при промените, които предприемат по пътя към тяхното израстване.

Продължаваме промяната, защото без промяна няма развитие.

Лозко Стефанов Лозев

Казвам се Лозко Стефанов Лозев, роден съм в Хасково на 14.03.1990г., което ме прави 31 годишен семеен гражданин с едно дете. Завършил съм ГПЧЕ „проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Хасково, след което „Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия (София) през 2014 год., магистър инженер по „Водоснабдяване и канализация“. През годините си на обучение съм се занимавал с математика – участвал и печелил медали от олимпиади в България и чужбина в периода 2010-2014г. След завършването си от 2014 до 2016 год. съм работил като проектант , а от 2016 до днес съм служител на „ВиК“ ЕООД гр. Хасково, като съм заемал последователно различни длъжности, а към момента съм „главен инженер“ на дружеството.

Продължавам промяната, защото вярвам, че България е повече от проекция на чужди интереси и е време да започнем борбата за нашата истинска икономическа независимост.

Георги Атанасов Демирев

Казвам се Георги Демирев – на 28 години, роден и израснал в град Свиленград. По образование съм икономист – имам бакалавърска степен от Софийски университет и магистърска степен от Universitat Pompeu Fabra, обучавал съм се в Испания, Германия и Щатите. Работя в сферата на изкуствения интелект и анализа на данни, имам зад гърба си успешни проекти за водещи световни компании във фармацевтичния, финансовия и телекомуникационния сектор. Създател съм на оцениме.бг – пръв по рода си в България портал за предоставяне на информация и анализи за пазара на недвижими имоти. Продуктите на компанията се ползват от хиляди потребители, както и от водещите имотни агенции и банки, активни на ипотечния пазар. От 2016 г. съм асистент към курса за икономическо развитие, който водят Кирил и Асен.

Продължавам промяната, защото искам да живея в една България, в която най-лесният път към успеха не са далаверите и кражбите, а честният и упорит труд.

Светла Емилова Симидчиева

Казвам се Светла Симидчиева, родом от Хасково, на 47 години. Завърших езиковата гимназия в града през 92 и се отличавам от повечето мои съмишленици в листата на Продължаваме Промяната по това, че изкарах 90-те в България, със всичките плюсове и минуси на това ми решение. Тогава, въпреки проблемите, хората се чувстваха много по-свободни. Още докато учех започнах работа в една от най-големите консултантски и одиторски компании и за мен това беше най-добрият университет. Развих се в управлението на хора и подбора на управленски персонал, а в последните 10 години създавам софтуерни продукти в областта на изкуствения интелект и финансовите технологии. Част съм от Продължаваме Промяната, защото знаех, че сме много крадена държава, но сега виждам ясно и с конкретни стъпки как можем да станем богата държава – и в парично и в духовно отношение.

Христо Стефанов Стефанов

Казвам се Христо Стефанов и съм на 48 години. До 19 годишна възраст раснах в Хасково. В следващите 11 години учих икономика, работих в САЩ и Великобритания. Наблюдавах как са устроили живота си различни нации. От 2003 живея и работя в България, като бизнес анализатор, консултант и ръководител. Женен съм и имам две деца. Моите приятели, работа и семейство ми дават непосредствен контакт с богати, средно-заможни и материално-притеснени, пенсионери и току-що завършили студенти, програмисти, телекомуникационни инженери, селски стопани, стари и нови имигранти, чужденци живеещи у нас. Българите сме находчиви, разумни, обичаме да общуваме, надарени сме с природна красота. Но България не върви в правилната посока и изостава от своя естествен потенциал.

Продължавам промяната, защото нашата съдба е в нашите ръце.

Мартин Калинов Антонов

Казвам се Мартин Антонов, на 30 години съм, роден и израснал в София. Занимавам се с музика от детските ми години. Дипломирах се в Консерваторията в София като хоров диригент и имам щастието да работя и да се развивам в тази област. Паралелно с дирижирането, се занимавам и с композиция, като съм печелил всички по-големи авторитетни фестивали за популярна музика. Работата ми ме отведе в Дубай, а носталгията ме върна обратно в България.

Продължавам промяната в името на културата и убеждението ми, че тя има фундаментално значение за човешкия живот и развитие.