ПРОГРАМА ЗА НУЛЕВА КОРУПЦИЯ

На 27-и октомври Кирил Петков и Асен Василев представиха официално своята “Програма за нулева корупция”. Под формата на презентация бяха представени проблемите и решенията в шест ключови сектора: икономика, знание, енергетика, инфраструктура и региони, земеделие и здраве. Събитието се излъчваше през цялото време на живо онлайн в каналите на “Продължаваме Промяната” във Facebook, YouTube и тук на официалната ни страница. Знаете ли, че сме последните по ефективно използване на ресурсите в Европа? Или че 47% нямат минимална функционална грамотност за разбиране на текст? Или че 30% от домакинствата нямат достатъчно пари да отопляват домовете си?

„Нулева корупция за нас означава наистина нула. Няма малко корупция, която да е добра“, каза Кирил Петков в рамките на „Открито За Промяната“, събитието, на което представихме фокусите на своята политическа програма. Нулева корупция означава над 8 млрд. лв. годишно, които могат да отидат за инвестиции и социални разходи. Нулева корупция означава честна конкуренция, означава способните да разгърнат потенциала си и да открият нови работни места, означава бизнес в малките населени места, означава и радикална промяна на имиджа на страната в света.

„Когато образованието започне да води до по-добър живот, нагласата сама ще се промени. А за да води образованието до по-добър живот, по-добрият живот и реализацията на хората не трябва да зависи от връзки, а да зависи от това, човек колко знае и колко може. Когато реализацията и заплатите на хората започнат да зависят от това, колко знаят и колко могат, а не от това кого познават, тогава хората наистина ще разберат, че това да си образован ти дава шанс в живота.” , каза Кирил Петков.

Отзивите след представянето на програмата бяха повече от положителни: „За пръв път в българската политическа действителност политическа програма бе представена по толкова визуално приятен, интерактивен и разбираем начин.”, бяха най-честите коментари в социалните мрежи.

Представянето на програмата може да гледате във видеото по-долу, а с цялата програма по всички сектори може да се запознаете тук: https://promeni.bg/programa/