Защо да избереш номер 9 тази неделя

Защото не ни е страх. Защото назоваме не само нещата, но и престъпниците с истинските им имена. Защото разбивахме схеми и отказвахме сделки, независимо кой седи срещу нас.

Защото ни пука за хората. Защото, когато се появиха толкова кризи, колкото на никое друго правителство, първото, което направихме беше да се погрижим за най-уязвимите – за възрастните хора и за малките деца.

Защото знаем, че не случайно сме най-болни и най-бедни. Затова разбихме корупционни канал за отровни храни на Капитан Андреево – за да не достигат храни с пестици на нашата маса.

Защото и ние имаме родители, и ние искаме те да живеят достойно. Защото вярваме, че не е нормално да имаш 40 години стаж и да получаваш 300 лева пенсия. Не искаме недостойни политици, искаме достойни пенсии.

Защото искаме най-сетне хората да видят малко справедливост, а не животът ни да зависи от недосегаеми политици и партийни лидери. Искаме прокуратура, която пази гражданите и разследва престъпниците.

Защото ни боли за всеки млад човек, който напуска България, за да не се върне никога повече. Искаме да направим България толкова добро място, че приятелите ни да искат да се върнат обратно, а децата ни да не искат никога да я напуснат.

Защото ни омръзна да чакаме да се построи една Детска болниците или да се довърши една магистрала, докато парите за тях изчезват в неизвестна посока. Искаме градове, които са свързани, и съседни държави, които са още по-близо.

Защото всяка стъпка в политиката на България трябва да е в името на интереса на България, а не да ни превръща в съучастник на агресори.

Защото искрено вярваме, че можем да превърнем България в едно райско кътче и дори най-богатите държави в Европа ще ни завиждат.