Яна Балникова и нейния отбор в Габрово: Всички заслужаваме промяната и трябва да продължим заедно

Яна Балникова

Родена и израснала съм в град Габрово, където завърших Националната Априловска гимназия с профил английски език. Едни от най-ярките ми детски спомени са спусканията с навързани във влакче шейни по ул. Градище през зимата, а по-късно, когато вече бях в гимназията – ежедневната разходка през града, за да стигна до училище. На 16 години имах възможността чрез стипендия да отида да уча и живея в град Денвър, САЩ. Тогава открих любовта си към пътуването, различните култури и изучаването на езици. Тази ми любов ме подтикна да уча японистика и ме отведе отново чрез стипендия в Япония, където имах възможността да се потопя за 1 година в тамошната очарователна култура. Професионалната си кариера започнах още преди завършване на бакалавърската си степен и следващите 13 години се развивах в аутсорсинг индустрията. Бях част от управленския екип на основана в България компания, която разрастнахме до 3000 човека с офиси в 4 града в България и Румъния преди да бъде продадена на мултинационална компания. Междувременно учих и завърших магистърската програма по бизнес администрация в Американския университет в България. През 2018 станах част от екипа на иновативна стартираща компания, който намалява човешкото въздействие върху природата чрез производството на устойчиви протеини и мазнини от насекоми. В различните етапи от кариерата си съм отговаряла за управление на проекти и програми, изграждане на екипи и развитие на хората в тях, създаване и оптимизиране на процеси, организиране на дейностите по корпоративна социална отговорност.

В личен план съм майка на едно 11-годишно синеоко момиче, което ме дарява с много любов и радост и ежедневно ме изненадва със способността си да открива истински стойностното, красивото и забавното в света. Обичаме заедно да пътуваме, да се разхождаме, да ходим на кино, да си измисляме истории и да четем.

За мен животът ми коренно се промени, когато през май тази година Кирил Петков ме покани да бъда заместник министър в отбора му в министерство на икономиката. Не беше леко, но доказахме, че с много работа, упоритост и добър екип можем да постигнем резултати и за кратко време. Там започнахме и промяната, която сега продължавам, защото можем и заслужаваме да живеем в просперираща и законова държава. България има всички предпоставки – местоположение, природа, както и човешки капитал – за да бъде една добре развита и стабилна страна, без корупция и разграбване. Заедно можем да я превърнем в такава.

Богомил Петков

Казвам се Богомил Иванов Петков. Роден съм и израснал в град Севлиево. Средното си образование завърших в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ град Габрово специалност “ Електроника“. Висшето образование в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, гр. Свищов със специалност „Социално-икономическа информация“ и II-ра специалност „Морал и Право“. Професионалния ми опит протича в различни области и дейности, като основните са: създаване и управление на производство на горен плетен трикотаж , производство на бетонови и варови разтвори, производство на бетонови изделия. Работодател съм на над 200 /двеста/ служители.

В личен план съм баща на две деца, които активно участват в управлението на бизнеса.Това ме прави истински щастлив човек, защото вярвам,че ще успеят да надградят създаденото.

Силно социално ангажиран човек съм. Вземам участие в много благотворителни каузи , за това членувам и съм в Управителния съвет на „Севлиево 21 век“, бивш ПАСТ Президент на „Ротари клуб“- гр. Севлиево. Носител съм на наградата „Пол Харис“ за дарителство на Ротари Интернешънъл .
Едно от основните ми хобита е спорта. Тренирал съм футбол и шахмат, като по-големите ми успехи са на шахматната дъска. Имам спечелени много отличия и съм кандидат майстор на спорта по шахмат. В свободното си време посещавам клуб по Латино танци.

Продължавам Промяната, защото искам решаване проблема с водоснабдяването на Община Севлиево, който повече от 30/ тридесет/ години е нерешен; изграждане на тунела под връх Шипка, заедно с обходен път на град Севлиево.

Мария Главчева

Родена съм в град Габрово и съм възпитаник на Национална Априловска гимназия с чуждоезиков профил – немски с английски език. Разположението на града – в непосредствена близост до Стара планина и географския център на България – ме накара да се влюбя в природата.
С времето, покрай многото пътувания, интересът ми се разгърна и към чуждестранните паркове и градини, които ме впечатлиха със своята функционалност, перфектно поддържане и архитектурно значение. Затова завърших Лесотехнически университет със специалност „Ландшафтна архитектура“. Желанието ми е да пресъздавам природата в градски условия, доколкото е възможно, като по този начин добавям в сивото ни ежедневие малко повече цвят.

Паралелно с професионалната си реализация специализирах и като консултант по британския стандарт за устойчиво строителство BREEAM, с фокус върху големи офисни, търговски и жилищни сгради.
Многократно съм била доброволец за работа с деца към различни организации в България и чужбина.
В свободното си време обичам да чета, да пътувам, както и да се занимавам с цветни аранжировки за различни събития.
Към днешна дата съм майка на 2-годишно момиченце, което даде на живота ми съвсем различна гледна точка. Мисълта за бъдещето и за това как го оставяме на поколенията след нас, стана водеща за мен.

Продължавам Промяната, за да живеят децата ни в един по-здрав, по-устойчив и красив свят.

Надежда Кацарска

Казвам се Надежда Кацарска и съм родена и израснала в град Севлиево. Средното си образование завърших в езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч, а висшето в Потсдам, Германия със специалност „Европейска медийна наука“. Професионален опит имам в сферата на онлайн медиите, работила съм върху създаване и развиване на онлайн социални общности, планиране на PR стратегии, определяне на медийни целеви групи и други. Участвала съм в организацията на културни събития и филмови фестивали. Натрупала съм опит в преводаческа дейност с немски и английски език, както и като административен ръководител в правна кантора. За мен културата е много важна част от живота, смятам, че тя, до голяма степен, формира духовните ценности на човека и влияе върху удовлетвореността му от живота.

Продължавам Промяната, защото искам да виждам повече спокойни и усмихнати хора около себе си, защото искам моето дете и неговите връстници да се гордеят с България