Създаването на Северозападен университет във Враца е приоритет за Продължаваме промяната

Акад. Николай Денков, водачът на листата за област Враца Деница Симеонова и кандидат-депутатът Кирил Кунгалов посетиха руините на „ученическото градче“ във Враца, който има потенциал да се превърне в отлична база за многопрофилен университет – място, на което младите хора ще могат да получат необходимото образование и възможността да останат и да се развиват у нас.

„Има един регион в България, в който има огромен дефицит на висше образование и това е Северозападният. Без необходимите специалисти няма как регионът да се развие. За мен това е кауза! Да създадем един истински университет във Враца, който да подготвя учители, инженери, икономисти, аграрни специалисти, информатици – професионалисти, от които регионът има нужда“, сподели акад. Денков.

„Това е място е символ – бившото ученическо градче на Враца. Искаме да създадем нов кампус, в който да се обучават младите хора, после да останат и да развиват бизнес тук. Направихме първите стъпки, подкрепете ни, за да си довършим работата», каза Деница Симеонова.