Асен Василев от Велинград: „Живеем в порутена държава, ремонтите на ремонтите се разпадат“

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ алармира за лошото състояние на парк „Клептуза“, въпреки отпуснатите милиони за ремонт през годините.

След десетдневна съвместна обиколка из страната, лидерите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков поеха на срещи с граждани в цяла Българя – поотделно. Василев тръгна с брандирания автобус на юг, а Петков – на север, като на някои места ще се събират отново.

Първата спирка от обиколката на юг беше Велинград. Асен Василев и екипът на „Продължаваме промяната“ посетиха езерото Клептуза. Оттам алармираха, че паркът се намира в лошо състояние, въпреки милионите, които са отпускани за ремонт през годините.

„Преди 10 години са дадени 6 млн. за ремонт на този парк и виждате 10 години по-късно в какво състояние е. Това, за съжаление, не е единичен случай. Виждаме навсякъде в страната как ремонти на ремонтите на ремонтите се разпадат и накрая живеем в една порутена държава.“, коментира състоянието на местността Василев.

В изявлението си Асен Василев добави още, че Община Велинград се опитва да даде парка на концесия и сравни намерението със скандалните концесии по Черноморието от порядъка на 2000 хиляди лева за плаж на година, които правителството на „Продължаваме промяната“ спря. Той се обърна към служебния кабинет с призив да не придвижва тази концесия, за да остане паркът на гражданите.

За запазване на парка за гражданите апелира и Александра Попова, кандидат за народен представител от Велинград в листата на Продължаваме Промяната в 13 МИР Пазарджик: ,,Това място наистина беше емблематично и беше нашата гордост. Мястото има много голям потенциал, но за съжаление има решение то да бъде отдадено на концесия, което за нас не е редно и ще се опитаме да го предотвратим, защото е важно да остане за гражданите и на община Велинград.“

#На 2 октомври изборът е между провалената политика на прехода и една променена България.