Кирил Петков: “Можем да се превърнем в портал за европейските пазари и да удвоим приходите на държавата”

По време на гостуването си в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия, Кирил Петков сподели стратегия как държавата може да удвои приходите от корпоративен данък.

 

Започвайки с коментар върху актуалната тема за досиетата Пандора, Кирил Петков заяви, че трябва да се знае кои са собствениците на офшорните компании. Той добави, че „когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е нисък – трябва да използваме това“ и обясни, че фокусът ни трябва да е върху това да се привлекат инвеститори и приходи в страната: „Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци, и то легално“.

 

Той поясни, че ниските данъци в страната ни могат да се използват като възможност да се привлекат фирми инвеститори, които да се позиционират в България и страната да има приходи, които иначе не биха дошли.

 

Антикорупционната система 

 

Според „Продължаваме Промяната“, за да се постигнат резултати,  трябва да се промени начинът, по който КПКОНПИ работи и взаимодейства с различните звена от различните министерства: „КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за нулева корупция, то тази агенция трябва да работи различно”.

 

Време за експертиза и знание в ролите, за да тръгне държавата напред

 

Според Кирил Петков е ясно, че бъдещето управление ще бъде коалиционно и подчерта, че при разговорите с потенциални коалиционни партньори важно е да се търсят и подкрепят само хората с най-висок капацитет и знания: „Ние не държим всичко да е от нас, а най-големите капацитети да са министри. Ще седнем на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят, ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация. Аз бих поел отговорността да стана премиер, но не бих поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат. Трябва да спрем с идеята „едни наши хора на едни позиции“. 

 

Основна цел на „Продължаваме Промяната“ е да няма хора под линията на бедността, да се търси висок икономически растеж, но и инвестиции в образование и здравеопазване. 

Вижте цялото видео интервю тук: https://nova.bg/news/view/2021/10/05/341846/кирил-петков-бих-поел-отговорността-да-съм-премиер-но-няма-да-поставям-такова-условие/

Вашият коментар