Кандидатите от 25 МИР София: С труд и почтеност за България,която не искаме да напускаме

Христо Петров

Рап певецът Христо Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта, е водач на листата с кандидати за народни представители на „Продължаваме Промяната“ в 25 МИР в столицата.

Ицо Хазарта е един от създателите на група “Ъпсурт”. С другите членове на бандата се познават още от деца. По време на ученическите им години, те на шега се пробват да записват рап песни и да пеят по купони. Така през 1996 г. се ражда и “Ъпсурт”, а две години по-късно излиза и първият им албум.

До днес култовите рапъри имат 4 албума и са спечелили почти всички български музикални награди, за които някога са били номинирани, а хитовете им “3 в 1″, “Звездата”, “И твойта майка също” и “Колега” нямат нужда от представяне. През 2019 г. Ицо издава първия си солов албум “Неправилен рап”, който се превръща в най-продаваният албум на българската музикална сцена за последните години. Участва три сезона като жури в едно от най – гледаните български ТВ предавания – “България търси талант”.

Свободното си време Христо обича да прекарва с трите си дъщери Аделина, Лора и Юлия. Обича книгите, спорта, музиката и хубавите филми.
Христо е роден на 19 декември 1979 г. в София, живял е първите двадесет години от живота си на централната софийска улица “Позитано” а след това – в култовата “Надежда” и в “Лозенец”. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил Философ” с профил “История”. Известен е с това, че има активна гражданска позиция по много социални теми, които повечето му колеги отбягват. Съсобственик е на най-голямата българска дигитална платформа за хип-хоп и поп музика, “Facing the sun”.

Калина Константинова

Калина Константинова е заместник-министър на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 г. до 15 септември 2021 г., назначен от президента Румен Радев. Калина е родена на 18 май 1984 г. в София. Завършва 9-а Френска езикова гимназия, след което изучава Икономика в Колежа “Бард” в Ню Йорк, САЩ. Има и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки в Лондон, Великобритания. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството. Преподава в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и конкурентоспособност в Harvard Business School. В последните две години развива иновативна стартираща компания в сферата на информационната сигурност, носител на множество награди. Семейна е, с едно дете.

Продължавам Промяната, защото с труд, почтеност и вяра можем да се преборим за тази България, която никога не искаме да напускаме.

Венеция Нецова-Ангова

Венеция Нецова-Ангова е икономист, бизнес консултант и мениджър, за когото икономиката не е само средство за по-добър живот за нашите семейства, но и възможност да намерим призванието и каузата си. Венеция е бакалавър по специалност Международни икономически отношения в УНСС и притежава допълнителни квалификации от международни обучителни институции – по предприемачество от Университета „Чейпъл хил“ (Северна Каролина) и Университета „Бабсън“ (Бостън), по стратегическо управление от Университета Любляна (Словения), както и по макроикономика и микроикономика от Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Продължавам Промяната, защото когато видим неправда, трябва да я назовем и да я поправим.

Искрен Митев

Искрен Митев завършва Икономика в Стопанския Факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Международен Бизнес във Финландия и предприемачество в САЩ. Съосновател е на ESCREO – компания, произвеждаща функционални бои, които превръщат всякакви повърхности в магнитни бели дъски или почистват въздуха и абсорбират въглероден диоксид. С времето Искрен разбира колко важно е човек да дава обратно на средата си и затова взема участие в различни организации, които подпомагат развитието на лидерството и предприемачеството в България. Искрен вярва, че качеството на живот на един човек е резултат от качеството на средата му. За него е важно да съдейства за създаването на среда, която да помогне на хората да живеят по-сигурно, по-удобно, с повече възможности и по-щастливо. Среда на качествено образование и здравеопазване, добра инфраструктура, нулева корупция и олекотена административна тежест. Среда в която иновативните бизнеси могат да носят високата добавена стойност, от която икономиката има нужда, за да сме конкурентоспособни на европейско и световно ниво.

Продължавам Промяната, защото вярвам, че има много неща, които трябва да бъдат променени и можем заедно да ги променим към по-добро.

Цветелина Симеонова-Заркин

Д-р Цветелина Калинова Симеонова-Заркин е преподавател в Лесотехническия Университет в София. С научни интереси в областта на управлението на околната среда, устойчивото развитие на туризма и маркетинга. Работи като маркетингов експерт и е съдружник в компания за внос и търговия с дървообработващи машини и оборудване, която има и производствено предприятие за дървени фасонирани материали. Активен член на мрежата на стипендиантите на Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU), която е най-голямата екологична фондация в Европа. Любител на спорта и почитател на природата. Семейна, с две деца – на 1 и 5 години.

Продължавам Промяната, защото искам честно, отговорно и етично управление.

Александра Корчева

Александра Корчева е завършила “Международни отношения” в СУ “Св. Климент Охридски” и понастоящем е докторант в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Носител на златен медал за отличен успех от СУ “Св. Климент Охридски” за получаване на магистърска степен по Международни отношения с пълно отличие. Паралелно с академичното си развитие, Александра притежава професионален опит като комуникационен експерт в рамките на европейски международни научни проекти, както и управление на проекти в енергийния сектор, и др. В свободното си време Александра се ангажира с разнообразни каузи и доброволчески инициативи.

Продължавам Промяната, защото вярвам в общия стремеж на обществото ни да променим средата, в която живеем, към добро.

Ралица Бояджиева

Ралица Бояджиева завършва Търговско-банковата гимназия в София, след което придобива бакалавърска степен в УНСС, специалност “Счетоводство и контрол”. Магистър е по Финансов контрол в УНСС. Ралица поема по професионалния си път, започвайки от инвестиционен посредник, преминавайки през одит в една от четирите най-големи международни компании в банковия сектор и понастоящем е ръководител на отдел “Рипортинг” в застрахователния бранш. Преминала е 14 от изпитите за АССА квалификация. Обича да пътува, пише и кара сноуборд. Семейна, с две деца.

Продължавам Промяната, защото искам справедливост, независимост и компетентност в управлението на България.

Любен Ковачев

Любен Ковачев е роден в София. Работи в БНР от 2000 г. като звукорежисьор. Завършил е музикалното училище и Националната музикална академия в София като тромбонист. Има две магистратури – от университета в Грац, Австрия (Продуциране на мултимедийни продукти) и от СУ „Св. Климент Охридски“ (Компютърни технологии в музиката). Работил е в първия в България съвместен медиен проект с Европейския парламент – “Европа за мен”. Освен работата си в радиото, която много обича, участва като доброволец в редица инициативи, свързани с деца със специални образователни потребности. Друга негова кауза е рециклирането и зеленото бъдеще на обществото ни. Женен, с три дъщери.

Продължавам Промяната, защото тя е надеждата за нашето бъдеще!

Яна Балникова

Яна Балникова заема поста заместник-министър в екипа на Кирил Петков в Министерство на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г., назначен от президента Румен Радев. Родена е на 1 август 1980 г. в Габрово. Яна е завършила Японистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специализация в Нагойския Университет, Нагоя, Япония. Има магистратура по Бизнес администрация от Американския университет в България. Има над 13-годишен опит в аутсорсинг индустрията, където създава и управлява големи екипи, реализира проекти в разнородни индустрии и внедрява програми за оптимизиране на процеси. През 2018 г. се присъединява към екипа на младата иновативна биотехнологична фирма “Nasekomo”. Говори английски, френски и японски. Има една дъщеря.

Продължавам Промяната, защото искам да видя една България, в която децата ни могат да живеят нормален живот.

Веселин Дамянов

Художник и учител

Антон Тотев

Антон Тотев е роден в София. На 14-годишна възраст започва да учи в гимназия в Женева. По-късно завършва “Управление на предприятия” в Женевския университет в Швейцария. Заради рестрикции върху работата на имигранти в Швейцария, Тотев решава през 2015 г. да се върне в България. Насочва се към с. Спатово, област Сандански, където е семейната ферма, развивана от вече три поколения. В последствие Антон създава оранжерия за билки и бейби салати, която отглежда целогодишно реколта. През цялото време той залага на различни иновации, които осигуряват непрекъснато производство и до 14 реколти в годината.

Продължавам Промяната, защото България е прекрасна държава с голям потенциал и има нужда от честни, почтени хора в управлението си.

Николета Абрашева

Експерт по публични комуникации

Цветомира Данова-Иванова

Цветомира Данова-Иванова е специалист социални и пазарни проучвания. Магистър по Социология, University of Cambridge, MPhil in Modern Society and Global Transformations, с дипломна теза върху политическа социология и популизъм. Бакалавър по Социология ог СУ “Св. Климент Охридски” с дипломна теза върху социология на труда. Младежки консул към изпълнителния директор на Фонда за населението към ООН (UNFPA) – Торая Обаид в периода 2008-2009 г.

Продължавам Промяната, защото вярвам, че България може и заслужава по-добро настояще и бъдеще!

Борис Георгиев

Адв. Борис Иванов Георгиев е роден в гр. София през 1980 г. През 2006 г. завършва специалност „Правни науки“ в Университет Манхайм (Германия). В периода 2006-2010 г. практикува като младши адвокат във Виена (Австрия). От 2010 г. е член на Софийската адвокатска колегия, както и на Виенската адвокатска колегия. В момента е управляващ партньор на адвокатска кантора „Weishaupt Horak Georgiev“ със седалища във Виена и София – експерт по международно търговско и вещно право. През 2013 г. е юридически съветник на служебния министър на икономиката, енергетиката и туризма – Асен Василев. В свободното си време се занимава със спорт, пътуване и благотворителни проекти. Женен, с едно дете.

Не чакай някой друг да подобри живота ти, а работи сам за това – постоянно, неуморно и решително!

Ирина Ковачева

Ирина Ковачева е родена в София. Има магистърска степен по електроинженерство от ТУ София и по администрация и управление от СИФАМ. Говори френски, английски и италиански. Много обича да пътува и да опознава родината си и света. Работи в международна компания в сектора на застраховането. Има един син.

Продължавам Промяната, защото вярвам, че България може да бъде още по-прекрасно място за живот.

Вижте повече на страницата на Продължаваме Промяната – София във Facebook.

Настоящият сайт използва "бисквитки

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси.

Privacy Settings saved!
Политика за лични данни

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси. Сами можете да решите дали искате да разрешите ползването на бисквитки за статистика, комфорт и маркетинг.

Строго необходимите бисквитки правят работата на сайта ни възможна, като подпомагат основни функции от рода на навигацията между страниците, създаване на профил и др. Тъй като сайтът ни не може да работи правилно без тези бисквитки, те не могат да бъдат изключени. Ваше право е да не ползвате сайта, ако не сте съгласни с тези бисквитки.

  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • wordpress_logged_in_*

Разрешаване на строго необходимите бисквитки
Разрешаване на всички