Едно управление може да бъде качествено, само ако има критични корективи, в които да се оглежда

Продължаваме промяната дойде с истинска заявка за промяна и една от тези промени следва да бъде в сферата на медиите. Ще работим усилено с коалиционните парнтьори за промени в медийното законодателство и оптимизиране на съществуващите мерки, които може да приложи държавата.

Днес е световният ден на свободата на медиите. Изкачили сме се с 21 позиции в класацията на Репортери без граници. Този прогрес, макар и недостатъчен, показва, че ни чака още много работа, но сме на правилния път. Честит празник на всички хора на словото, на всички свободни журналисти и на всики критични гласове.

Едно управление може да бъде качествено, само ако има критични корективи, в които да се оглежда. Същевременно, полезната за обществото критика е градивната. През последната година дезинформацията и езикът на омразата също са често явление, което трябва да отчитаме и на което да се противопоставяме с повече информационни кампании, медийна грамотност и самосъзнание. Това е ангажимент както на държавата, така и на всички нас като общество.

Източник на информацията: Bulgaria | RSF