В Севлиево Кирил Петков и Асен Василев обсъдиха проблемите с ВиК-мрежата и пътната инфраструктура

Автобусът на “Продължаваме Промяната” пристигна в град Севлиево, който е част от националната предизборна обиколка в Северна България. Кирил Петков и Асен Василев се срещна с гражданите, обсъдиха належащите им проблеми и представиха водача в листата си – Яна Балникова.

За Севлиево съществен проблем е тотално нефункциониращата ВиК-мрежа на града, чиито загуби достигат 80% на водопреноса. Гражданите също така обърнаха внимание, че е необходим околовръстен път за града. При предстоящото завършване на тунела под Шипка и завършването на околовръстното шосе на Габрово целият трафик от Северозападна България ще се изсипе в северния град. „Тунелът под Шипка е задължителен. В момента виждаме с очите си колко слаба е свързаността в Северна България. Околовръстният път на Севлиево трябва да се направи заедно с тунела под Шипка. Трябва да гледаме на инфраструктурата като една цяла система. Не може да гледаме на парче – правим един тунел и готово, правим един околовръстен път и готово. Трябва да се гледа мащабно и да не се дават отделни отсечки на наши фирми и да има инхаус. Трябват ясни и прозрачни обществени поръчки, защото от кражбите се губят по 12 тунела на година“, отговори Кирил Петков.

Бъдещето на България минава и през отговорни млади хора, които искат да се погрижат за регионите си и да разчупят статуквото. “Всичките свестни хора не искат да влизат в политиката. Първоначално всички ни отказваха, но след 2-3 дни приемаха предложението да влязат в листите ни, защото и на тях им е писнало да виждат какво се случва в държавата и искат промяна. На всички им казвах едно – представете си след време, като сте на 70 години, как седите и съжалявате, че преди време не сте направили нещо, за да се промени картината в България. Това за мен беше един от най-големите ми страхове. След тези мои думи всички приемаха“, разкри Кирил Петков.