#Промяната в Раднево: Наш приоритет е да развием региона и да запазим работните места

След ГКПП „Капитан Андреево“, Кирил Петков, Асен Василев и отборът на «Продължаваме промяната» посетиха Стара Загора и Раднево, за да обсъдят с местните граждани следващите стъпки в развитието на региона. След преговори с ЕК кабинетът Петков подсигури запазване на въглищната енергетика, като по този начин гарантира енергийната сигурност на страната и работните места на хората в минната индустрия. 

Кирил Петков:

„Направихме първата стъпка и спазихме обещанието си към хората. Планът за възстановяване и развитие предвиждаше затваряне на част от капацитета тук и построяване на газова електроцентрала. Представете си как бихме изглеждали днес ако имахме още една централа, зависима от газ, и затворени мини. Абсолютно защитаваме работните места тук. Трябва веднага да започнем и инвестициите в региона по териториалния план за справедлив преход. Ще продължим да подкрепяме българските миньори, българските енергоизточници“.

Асен Василев:

„Категоричен съм, че териториалният план за Стара Загора трябва да бъде променен и удължен до 2038 г. Мините ще работят до 2038-а година, защото този срок е договорен с ЕК от правителството на ГЕРБ. Ще изследваме всички потенциално засегнати от промяната в работата на мините през 2038-а година – те трябва да бъдат заложени в този териториален план, за да получат хората и бизнесът възможно най-много средства“.

***

След Раднево продължаваме към други български градове, за да разговаряме с хората. За да живеем в независима и богата България, не можем да се върнем назад към старите политики на прехода. След като направихме първите стъпки, трябва да си довършим работата. Да продължим да вдигаме пенсиите и заплатите. И да продължим борбата с корупцията.

Вижте цялото живо предаване тук