„Трябва да направим мостовете над река Дунав, за които се говори от 30 години.“ – Кирил Петков в Свищов

„С Румъния и Гърция толкова години сме били съседи, но никога не сме били партньори. Целият район заедно сме 65 млн. Представете си един пазар, който работи с 65 млн. човека!“, коментира Кирил Петков пред светлите хора от Свищов.
Цяла Северна България е изолирана, защото нито има магистрала “Хемус”, нито има мостове над р. Дунав, които да свържат района със севера и юга.
„Дай Боже, след 2 октомври, да можем да купим 20% от пристанището в Александруполис. Да си върнем малко контрола и достъпа до Бяло море. Това ни е мечта!“ – сподели намеренията си Петков
В насъбралата се тъпла подкрепящи Промяната имаше преподаватели в местния икономически университет. Един от тях се обърна към Кирил Петков с думите:
„Висшето образование е подложено на геноцид от 12 години насам“, сподели с тревога той. „Не можем да произвеждаме качествени кадри, когато сме принудени да приемаме ученици без нужните резултати и желание да учат.“, като завърши с димите – „Искам да продължите да бъдете Премиер!“

Отборът на „Промяната“ с кандидат-депутатите от листата за Велико Търново направиха следващата си спирка в Свищов пред читалището на града.

 

#дасидовършимработата

***
❗️ На 2 октомври изборът е между това дали да се върнем назад към провалената политика на прехода, или да продължим заедно напред с номер 9️⃣ към променена България.