ПП-ДБ: Програмата ни ще направи България нормална европейска държава

Представители на обединението ПП-ДБ се срещнаха с КНСБ

„Правителството е огромен приоритет и вярваме, че то ще се случи. Програмата ни е позитивна, с ясни приоритети, които ще направят България нормална европейска държава.“, това заяви Кирил Петков по време на среща на представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ с КНСБ.

В срещата се включиха Асен Василев, Искрен Арабаджиев, Божидар Божанов, Кристина Петкова и Владислав Панев.

„Ние сме единствената държава, в която след присъединяване в Европейския съюз, неравенствотото се увеличава драматично. Спокойно можем да имаме икономически ръст от 7-8% на годишна база със същия бюджетен дефицит. Подходът е сравнително лесен, но той не е прилаган досега, защото изгражда икономика от европейски тип, а не като в Латинска Америка – където има голямо неравенство между бедни и богати.“, заяви Асен Василев.

Кирил Петков очерта 5 приоритета на обединението ПП-ДБ, с които България ще стане нормална европейска държава. Първият и най-важен за българските граждани е преодоляване на спекулата с цените на храните чрез превръщането на Комисията за защита на конкуренцията в работещ регулатор и фокус върху малките и средни ферми. Когато България спре да внася 50% от доматите, 70% от месото, 45% от яйцата и 30% от млякото и отново стане нетен износител, до българските граждани ще достигат по-качествени храни на по-ниски цени.

Други приоритети, които представителите на обединението представиха на срещата, са равните инвестиции в Северна и Южна България, инвестиции в независима и евтина българска енергия, достъпно образование и здравеопазване с европейски качество и не на последно място – присъединяване на България в Шенген и еврозоната.