Лицата на Промяната в Плевен искат да допринесат за възстановяване на позитивния имидж на България

Кандидат – депутатите на „Продължаваме Промяната“ в Плевен са будни, предприемчиви, с гражданска позиция и принос като лектори, ментори и дарители.. Те активно работят за постигането на висок икономически растеж в региона и искат по-добро образование за всички и нулева корупция.

Иван Христанов

Иван Христанов започва кариерата си като счетоводител в международна счетоводна компания, след което поема финансите на един от най-големите консервни комбинати в България, позициониран в Плевен. През 2001 г. се отдава на предприемаческа кариера и за 6 години изгражда една от най-големите компании в България с повече 2 800 служители и сътрудници, и с над 1 000 000 клиента. Понастоящем е партньор в два инвестиционни фонда и стратегически съветник на множество стартиращи бизнеси.

Завършва Средното професионално – техническо училище по Строителна механизация в град Плевен, след което придобива магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство по “Аграрна икономика”. Застъпник на убеждението, че агросекторът и производството на храна са в основата на икономическия просперитет и основен фактор за национална сигурност. Използва свободно английски език и е с добро владеене на руски език.

През последните 10 години е един от най-разпознаваемите и силни бегачи на свръхдълги разстояния. Запален планинар, отдаден на туристическия маршрут Ком-Емине и Пирин, природолюбител, колоездач и фотограф. Застъпник на философията за нулев отпадък при планински преходи.

Без да търси публичност, дарява време и пари на малки обществени каузи и домове за сираци. Спонсорира спортни състезания и атлети, изиграва решаваща роля Димитър Илиев да завоюва 7-ма и 8-ма титла в Националния рали шампионат.

Семеен, с 3 деца.

„Продължавам Промяната, защото след 20 години като предприемач и партньор в инвестиционни фондове се убедих, че българите са съзидателни, активни и способни в бизнеса. Те трябва да намерят подкрепа в лицето на държавата, а България има остра нужда да възстанови своя положителен образ пред света.”

Вижте видео-визитката на Иван Христанов тук.

Стоил Стоилов

Стоил Стоилов започва професионалния си път като стажант-програмист на мобилни приложения, последвано от стаж в европейската централа на Google в Ирландия. След завършването на своята бакалавърска степен, започва кариерата си като бизнес консултант в стартираща международна консултантска компания. Там преминава през всички нива и достига старши консултант и член на ръководния екип на компанията. Работи по множество проекти за дигитална трансформация в Западна Европа и изнася лекции на международни конференции по бизнес анализ. От май до септември 2021 г. е съветник на служебния министър на финансите Асен Василев.

Завършва Математическата гимназия “Гео Милев” в Плевен с отличен успех. Печели пълна стипендия за Американския университет в България, където завършва бакалавърска степен по Бизнес администрация и Компютърни науки, също с отличен успех. Печели стипендии за две допълнителни образователни програми в САЩ по предприемачество и бизнес администрация в Колежа Бабсън и в Чикагския университет. Възпитаник на т.нар. “Харвардски курсове” на Кирил Петков и Асен Василев към Софийския университет. Владее английски език.

Стоил е планинар и прекарва всеки свободен момент в преходи през гори и по върхове. Обича да къмпингува през всички сезони. Дългогодишен състезател на спортен клуб по ориентиране “Север” в Плевен, а в последно време бяга полумаратони. Има страст към кулинарията и обича да прави ръчно месен хляб.

Още от гимназиална възраст доброволства за обществени каузи. Участва в акции за почистване на паркове, доброволствал е за Червения кръст в Плевен и редовно дарява своята кръв за хора в нужда.

„Продължавам Промяната, защото обичам България, и искам да направя всичко по силите си да живеем в една по-богата, по-развита и по-задружна страна.”

Вижте видео-визитката на Стоил Стоилов тук.

Иван Манев

Иван Манев има 20 години опит в корпоративно предприемачество, изграждане и управление на търговски структури, стратегически CRM и създаване на продукти в сферата на финансовите услуги в големи български и международни корпорации. През 2017 година стартира собствена компания в сферата на образованието, създавайки мобилно приложение, подпомагащо ученето на чужди езици, достигнало потребители в над 170 държави. Към момента дава работа на 10 специалиста и мечтае да заеме водещо място сред компаниите в сферата на образованието в световен мащаб.

Завършва ТМЕТ “Цанко Станчев”, специалност Автоматизация на производството, след което взема магистърска степен, специалност “Маркетинг” в СА “Д. А. Ценов” в гр. Свищов. Завършва програмата на СофтУни за Дигитален маркетинг и е един от успешно завършилите 5-тата кохорта на Founders Institute.

Вярва, че предприемачеството трябва да се практикува още от ученическа възраст.

Владее добре английски и руски език.

В свободното си време практикува плуване, ски и колоездене. Обича да майстори с ръцете си. Обожава планината и морето.

Семеен, с 3 деца.

„Продължавам Промяната, защото искам нормална държава, в която да живеят и да работят децата ни.”

Виолета Иеремиева

Виолета Иеремиева от 16 години работи като технически сътрудник за голяма компания в сферата на енергетиката.

Завършва Математическа гимназия “Гео Милев” в гр. Плевен. Увлечена по литературата, записва “Българска филология” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Като студент във втори курс преживява много тежка автомобилна катастрофа, която я приковава в инвалидна количка.

Продължава следването си като първи студент в университета с толкова тежко увреждане. Споделя, че без подкрепата на преподавателите си и близките не би могла да се справи в този критичен период.

Първите няколко години след преживяната катастрофа са изключително тежки и почти непосилни за Виолета, но тя успява да се мотивира и да вземе категоричното решение, че ще даде всичко от себе си, за да живее достоен и възможно най-нормален живот.

От 28 години тя е напълно съпричастна и непрестанно се бори срещу проблемите на хората с увреждания. В началото на тази борба в гр. Плевен не е имало нито една сграда, която да е архитектурно пригодена и съобразена за нуждите на хората в инвалидни колички, което основна причина те да не могат да се социализират. Оттогава, борбата за правата на хората с увреждания, най-маргинализираната група в обществото, се превръща в нейна кауза. Виолета има има за цел да допринесе за решаването на множеството сериозни проблеми, касаещи нормалното съществуване не само на хората с увреждания, а и на всички хора в неравностойно положение. В нейната борба за правата на маргинализираните групи в обществото се включват и новите ѝ приятели от Продължаваме Промяната.

„Продължавам Промяната, защото животът на хората с увреждания, семействата им и техните проблеми трябва да станат видими; защото нашите възрастни родители заслужават достойни старини, а не да са на ръба на оцеляването. Заслужаваме Промяната, защото моето поколение се бори за нея вече 30 години! Време е!”

Тони Тотев

На 22 години, Тони Тотев започва работа като преводач на бизнес срещи и документи във фирма за експорт на зърнени култури в Плевен. Година по-късно като допълнителна дейност сформира екип от хора за директни продажби на продукти на международна козметична компания и в последствие води и обученията, свързани с продуктите на марката. През 2016 г. насочва кариерата си към дъщерното дружество в България на международна компания за търговия с пчелен мед и хранителни суровини, в което става управител и отговаря пряко за снабдяването и износа на пчелен мед.

Завършва Математическа Гимназия „Гео Милев“ в гр. Плевен, продължава образованието си в университета Robert Gordon във Великобритания по Компютърна Графика и Анимация. Поради финансови причини прекъсва и се връща в България, като записва Индустриален Бизнес и Предприемачество в СА „Д. А. Ценов“ в Свищов. Владее и използва свободно английски език.

Хобитата му включват спортни дейности като силови тренировки и шосейно колоездене, с голям интерес към състоянието на международните пазари, икономиките на страните и криптовалутите.

Харесва природата и се включва в граждански събития за почистване на паркове от отпадъци.

„Продължавам Промяната, защото, ако не аз, кой? Ако не сега, кога?”

Диана Николова

Диана Николова започва професионалната си кариера като учител по математика и физика в ОУ „Христо Ботев“, с. Староселци. От 2001 г. работи като учител по математика в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“, гр. Плевен. Ръководител на групи по проект „Успех“ и „Моят час“. Участва в училищен обмен с LPO „Etienne Oehmichen“ – Шалон-о-Шампан, Франция. Оценител и супер оценител на писмени работи по математика НВО 7 клас. Преподава математика на испански език.

Завършва Езикова гимназия в гр. Враца. Придобива магистърска степен с професионална квалификация „Математик“ и специализация „Алгебра“ в ШУ „Епископ Константин Преславски“ и педагогическа правоспособност във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Участие в курс по испански език и култура, Сантандер, Испания и по програма Еразъм+ за преподаване по системата CLIL, Барселона, Испания. Владее испански език (DELE B2). Ползва английски и руски.

Нейните интереси са в сферата на математическата лингвистика. Ръководител на групи за училищен театър на испански и немски език. Природолюбител и участник в благотворителни кампании.

„Продължавам Промяната, защото нашите деца, майки и бащи заслужават по-добър живот, по-добро образование, и по-добро бъдеще тук, в България!”

Александра Мачикова

Започва кариерата си като финансов и бизнес аналитик в IBM и Теленор България, след което поема мениджмънт позиция в европейското подразделение на голяма световна компания. От две години се занимава с управление на проекти в сферата на информационните технологии в логистиката, където има възможност да въвежда иновативни подходи за управление на транспортния сектор.

Александра завършва Математическа гимназия “Гео Милев” в Плевен, а впоследствие завършва с отличие бакалавърска степен по Икономика от Стопански факултет на СУ и магистър по Математическо моделиране към Факултета по математика и информатика, отново към СУ. Стипендиант в САЩ в Augustanа University, Южна Дакота и във Франция SciencePо, Париж, където изучава икономика и управление. Владее свободно английски език.

Активен дарител на време и парични средства в инициативи свързани с домове за сираци на „SOS Детски селища“ и на разнообразни обществени каузи, свързани с достъпността на градската среда, образованието, и равен шанс на хората в неравностойно положение на неправителствената организация „1% промяна.“

Семейна, с 1 дете.

„Продължавам Промяната, защото прогресът идва, когато изискваме повече от себе си и заобикалящата ни среда.”

Панайот Иванов

Панайот е старши вицепрезидент в българска банка, където в последните 2 години отговаря за реализацията на стратегически важни за развитието на банката проекти. Преди да заеме тази позиция, Панайот работи като мениджмънт консултант в Bain & Company, позиция която му дава възможност да помага на висшия мениджмънт на водещи компании в Европа да разрешат най-наболелите проблеми в техните бизнеси.

Панайот има магистърска степен по Бизнес Администрация от Кellogg School of Management в Илинойс, САЩ, както и бакалавърска степен от Американския университет в България в сферата на Бизнес Администрация и Икономика.

Запален скиор и голфър.

Семеен, с 2 деца.

„Продължавам Промяната, защото без да спрем кражбите, течовете, и неефективното използване на нашите данъци, България няма да достигне стандарта на развитите страни.”

Последвайте отбора на “Продължаваме Промяната” за град Плевен в тяхната официална Facebook страница тук.

Настоящият сайт използва "бисквитки

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси.

Privacy Settings saved!
Политика за лични данни

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси. Сами можете да решите дали искате да разрешите ползването на бисквитки за статистика, комфорт и маркетинг.

Строго необходимите бисквитки правят работата на сайта ни възможна, като подпомагат основни функции от рода на навигацията между страниците, създаване на профил и др. Тъй като сайтът ни не може да работи правилно без тези бисквитки, те не могат да бъдат изключени. Ваше право е да не ползвате сайта, ако не сте съгласни с тези бисквитки.

  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • wordpress_logged_in_*

Разрешаване на строго необходимите бисквитки
Разрешаване на всички