Kирил Петков и неговия отбор на Промяната в 24 МИР

Кирил Петков

Kирил Петков е водач на листата на „Продължаваме Промяната“ за София 24 МИР. Министър е на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 г. до 15 септември 2021 г., назначен от президента Румен Радев. Завършва Финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър. Има магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет, където преподава икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Той е един от основателите на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, които организират т.нар. “Харвардски курсове”. Кирил Петков е предприемач, който развива проекти в областта на иновациите с висока добавена стойност и има успешен бизнес в разработването на пробиотици и биотехнологии. В тази връзка през 2018-та година той създава за българските студенти от природонаучните дисциплини Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки (CASI) в Биологическият факултет на Софийския университет. Кирил Петков е женен и има три дъщери.

Лена Бориславова

Лена Бориславова е юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа. Завършила е право в Софийски университет и магистратура в Харвард. Тя е една от трите българки в класацията “30 под 30” на списание Форбс за Европа, а миналата година е отличена за млад юрист на годината.

“Дълбоко вярвам, че България има нужда от своите млади и можещи хора, които да останат и да допринесат към това тя да бъде едно по-добро място за всички нас. Част съм от екипа на Продължаваме Промяната, защото работих с тях през последните 4 месеца и този екип доказа, че може да „случи“ промяната. Промяната, която е нужна за много млади българи да останат в България, а за други – да се завърнат. “

Никола Минчев

Никола Минчев е на 34 години, семеен, с две деца. Завършил е 91 Немската езикова гимназия и Софийския университет. По образование е юрист. “Присъединих се към “Продължаваме Промяната”, защото е крайно време България да реализира своя потенциал и да спре да бъде на последно място в Европа по всички позитивни класации. Не искам децата ми да бъдат изправени пред избора между реализацията в чужбина и щастието у дома. Искам, когато след време се обърна назад, да не се упреквам, че дори не съм опитал”.

Радостина Ценова

Радостина Ценова е икономист и финансист по образование с над петнадесетгодишен опит и специализации в София, Ню Йорк и Бостън. Към настоящия момент се занимава с предприемачество и иновации, като управлява международен инвеститорски клуб. Благодарение на работата си, Радостина се среща с водещи инвеститори, иновативни компании и държавни институции от цяла Европа. Усилено работи за развитието на по – активна инвестиционна среда в България и за насърчаването на иновациите в страната ни и в Европа. През 2021 г. се включва, като съветник, в екипа на служебния министър на икономиката Кирил Петков с мотивацията да покаже, че България може да създава бъдещето, за което всички ние си мечтаем, както и да престане да бъде догонващ участник. По време на работата си в служебното министерство, Радостина посвещава усилията си в привличането на инвестиционни проекти като заводът за електромобили в Ловеч Е.Go, популяризирането на София като биотехнологичен център и в по-активното сътрудничество между България и другите европейски страни. Радостина Ценова е участвала активно в основаването на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), както и в екипа на съветника по икономика и иновации на президента Росен Плевнелиев. Освен това, тя е ментор и лектор в различни предприемачески програми в България и Европа.

Мирослава Петрова

Кредото на Мирослава Петрова е ”Идеите са скъпи, изпълнителите – безценни!”. И действително – тя обича да довежда добрите идеи докрай. Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“, била е студент в “Харвардските курсове” на Кирил Петков и Асен Василев. Мирослава има дългогодишен опит в проекти с високо обществено значение в сферата на архитектурата, строителството и обществените проекти в защита на природата, градската среда и културата. “Продължавам промяната, защото вярвам в гражданска енергия, която гарантира просперитета на модерното общество. Обичам приятелите си, природата и семейството си. В града карам скутер, а извън него – съм част от no trace къмпинг и кемпер – културата”.

Любомир Попйорданов

Любомир Попйорданов е юрист и предприемач. На 61 години, семеен, с три деца. Водещите неща в живота му са свързани с планината, изкуството, гражданските каузи, НПО сектора и приключенския и отговорен туризъм. “Продължавам промяната, за да върнем вярата на хората в институциите на българската държава и да опазим прекрасната българска природа, културното наследство и живите традиции, и да дадем шанс на младите хора да успеят в България”.

Ана – Мария Вълканова

Ана – Мария Вълканова завършва специалност “Икономика” в Университет Манхайм (Германия). В дипломната си работа изследва ефекта на здравната култура върху икономиката и възможните политики. Завършва магистърска програма по предприемачество в London Business School като една от тримата избрани студента на обменни начала. Към настоящия момент се занимава с развитието на бизнес проекти в сферата на био земеделието и храните, недвижимите имоти и местния туризъм. Тя е доброволец – асистент и ментор към курсовете на Асен Василев и Кирил Петков в Център по приложни изследвания и иновации. Ана – Мария е национал по голф на България за 2010 г. и 2011 г. с отборна победа от Купата на Балканите, както и републикански шампион по голф за жени 2016 г. ”Продължавам Промяната, защото спазвайки законите на природата, можем да постигнем по-висок стандарт на живот в родината ни”.

Димитър Гочев

Димитър Гочев е юрист по образование. Завършил е “Право” в Софийски университет и е практикуващ адвокат в град София. “Продължавам промяната, защото искам да работя за “основен ремонт” на правосъдната система – само така ще се осигури нейната ефективна работа. Вярвам, че това ще позволи на България да постигне икономическо развитие, което да не жертва чистата околна среда”.

Петър Кьосев

Петър Кьосев е адвокат и специалист в областта на защитата на личните данни и регулацията на технологиите. Магистър е по “Право” от университети в България и Нидерландия. Ентусиаст е на тема гражданско общество. Петър Кьосев има значителен опит в неправителствения сектор. Любител мотоциклетист е. ”Продължавам промяната, защото България се нуждае от ефективна и независима съдебна система”.

Венелин Радев

Венелин Радев е завършил “Маркетинг” в Нов български университет, след което изучава “ERP системи” в Технически университет, град София. Работи като системен инженер в малка българска ИТ компания. Развива свой собствен бизнес в сферата на туризма. “Продължавам промяната, защото смятам, че добрите, иновативни идеи трябва да намерят благоприятна среда за реализация в България, за да може хората, които ги генерират, да останат и да ги реализират тук”.

Георги Атанасов

Георги Атанасов е финансист, с опит в сектори като банки, застраховане, производство, телекомуникации, ИТ, зелена енергия и други. Участвал е в проверки на банковите системи в България, Казахстан и Еврозоната. От България е участвал в международни сделки по сливания и придобивания на компании в балтийските страни и Полша. Бил е и част от екипи, консултирали финансовите институции на Европейския съюз относно инвестициите и проектите им в България.

Росен Енчев

Росен Енчев е придобил бакалавърска и магистърска степен във Великобритания. Работил е няколко години в Лондон като консултант по стратегически въпроси и управление на проекти. Завършил е и MBA програма в Германия, а след дипломирането си – се премества в Нидерландия. Там управлява стратегическия отдел на голяма международна компания. “През 2020 година видях, че обществото в България е готово за промяна и взех решението да се прибера и да бъда част от този процес. Обичам родината си и съм тук, за да направя всичко по силите си все повече от нашите сънародници да се завърнат, а тези тук да не изпитват нужда да заминават в чужбина”.

Момчил Кръстев

Момчил Кръстев е предприемач. Роден е и е израснал в София. На 37 години. Завършил е гимназия, колеж и университети в САЩ, Гърция и Великобритания. Специализирал е във Франция. Бакалавър е по “Бизнес Мениджмънт”, магистър – по “Политическа теория” от London School of Economics and Political Sciencе. Завършил е Лидерска програма в Kennedy School of Government, Harvard University. Стипендиант на The Starr Foundation / Institute of International Education и Harvard Kennedy School. Освен това, Момчил Кръстев е живял и работил в Германия и ЮАР. Има над петнадесетгодишен професионален опит в сферите на консултантските услуги, управлението на проекти, инвестиционното банкиране, корпоративното застраховане, организацията на мащабни събития, търговията с иновативни медицински и други апаратури. Ексклузивен представител за България и региона на водещи производители на апаратури от Швейцария, Дания, Ирландия, ЮАР. Председател на Фондация ELEVATE, работеща в сферите на образованието и културата. Момчил е организирал визитите в България на Сър Ричард Брансън и други световни бизнес лидери, както и известни музикални изпълнители.

“Продължавам Промяната, защото почтените и квалифицирани граждани трябва да го направят. Нужни са конкретни, адекватни действия, не с цел облаги на един или друг, а за подобряване на условията за работа и живот на цялото общество. Моите експертиза и приоритети са свързани пряко с подобряване на нивото на здравеопазването, образованието и развитието на културата в България. Особено важни за мен са и истински реформи в съдебната система, за да бъде тя справедлива и осигури по-голяма реализация на повече добри идеи и бизнес проекти в истински конкурентна и правова среда”.

Последвайте официалната фейсбук страница на “Продължаваме Промяната” за София тук.

Настоящият сайт използва "бисквитки

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси.

Privacy Settings saved!
Политика за лични данни

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси. Сами можете да решите дали искате да разрешите ползването на бисквитки за статистика, комфорт и маркетинг.

Строго необходимите бисквитки правят работата на сайта ни възможна, като подпомагат основни функции от рода на навигацията между страниците, създаване на профил и др. Тъй като сайтът ни не може да работи правилно без тези бисквитки, те не могат да бъдат изключени. Ваше право е да не ползвате сайта, ако не сте съгласни с тези бисквитки.

  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_allowed_services
  • wordpress_logged_in_*

Разрешаване на строго необходимите бисквитки
Разрешаване на всички