19 МИР

Николай Събев

Водач на листата Русе

Здравейте, аз се казвам Николай Събев и съм на 62 години, родом от Русе. Аз съм създателят на “Еконт” – бранд, разпознаваем от над четири милиона българи. Присъединих се към “Продължаваме Промяната” по простата причина, че в областта на транспорта повече от тридесет години никой не е направил почти нищо. Като министър на транспорта и съобщенията в правителството на Кирил Петков работих за един ефективен транспортен сектор, който да допринесе за икономическия растеж и повишаване на стандарта на хората.

Прочети още

Какво заварихме?

 • Слабо развитие на пътна и железопътна инфраструктура в граничните райони на България.
 • Недостатъчен брой и недобре организирани гранични пунктове
 • Неефективно работещи железници, със сериозни финансови дефицити
 • Слаба довеждаща инфраструктура към морските и речните пристанища на България
 • Слабо използвани възможности на река Дунав като транспортен коридор на Европа
 • Липса на механизъм за контрол на изразходваните държавни средства по изпълнение на обществените договори за превоз.
 • Липса на Национална транспортна схема, поради което субсидиите в транспорта се определят според това кой е по-близо до властта.

Постигнато за 6 месеца в хода на изпълнение на горните цели:

 • Възстановяване на стабилни параметри за оперативно и финансово функциониране на железниците в България
 • Преработен и приет план за възстановяване и устойчиво развитие на БДЖ и НКЖИ
 • Прекратени неефективни договори за строителство на инфраструктура
 • Изведени решения за подобряване на граничните преходи, пускане на нова фериботна връзка и възстановяване на денонощен режим на работа.
 • Постигнато съгласие с румънската страна за старт на предпроектни проучвания за изграждане на пет нови моста на река Дунав

Какво предстои?

 • Окончателно изграждане на Национална транспортна схема с включване в синхрон работата на железници и автотранспорт, както и пълен контрол върху компенсации и субсидии
 • Старт на пазарни проучвания за концесиониране на пристанища, летища и жп гари
 • Инвестиции в привлекателни транзитни коридори свързващи Изток с Централна Европа и Север – Юг.

Рена Стефанова

юрист

Рена Стефанова е родена в с. Ново село, област Пловдив. Юрист по професия. Народен представител в 47-то НС, заместник председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на комисията по превенция и противодействие на корупцията. Владее руски език.

Димитър Недялков

икономист

Димитър Недялков е роден в гр. Варна. Икономист е по професия. Владее английски, немски и руски езици. Народен предствител в 47-то НС, член на комисията по труда, социалната и демографска политика и на комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

Светлин Стоянов

служител по сигурността

Светлин Стоянов е роден в гр. Попово. Завършва Езикова гимназия в гр.Русе. Магистър от УНСС. Експерт с богат опит в сферата на охраната и сигурността. Има опит в банковата сфера и корпоративния бизнес. Народен представител в 47-то НС. Владее английски, френски и руски език.

Венцислава Николова

предприемач и управител

Венцислава Николова е родена в гр. Русе. Завършва бакалавър по Стопанско управление, магистратура по Бизнес администрация и втора по Иновации и предприемачество в Русенски университет “Ангел Кънчев”. В момент учи маркетинг в Рим, Италия.

През 2010-та година заминава за Белгия, където прекарва година и половина в обучение в Karel de Grote Hogeschool и като стажант към неправителствена организация, работеща с Европейския парламент.

Прочети още

През 2014-та година съ-основава НПО “Джъмп проджект” с идеята да запълни дупката между училищното и университетското образование и да подпомогне студенти и ученици в развитието на уменията им по комуникация, асертивност, презентационни умения, говорене пред публика, управление на времето и целеполагане.

Собственик е на агенция за човешки ресурси. В Еконт заема позициите ръководител на екипи Подбор и Център за знание от 7+ години. Доброволец е и във Фондация “Еконт”, където участва активно в проекти, насочени към споделяне и получаване на знание, както и към развитието на гр. Русе.

Владее английски, френски и италиански. Майка на две деца.

Людмил Христов

предприемач

Людмил Христов е на 42 год. Магистър по Международни икономически отношения от стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов. След завършване на висшето си образование той стартира собствен бизнес в сферата на ресторантьорството и търговията на дребно. След повече от седем години в частния сектор започва работа в голяма международна компания, където придобива управленски опит на различни нива, както в България, така и в чужбина. В професионалната си кариера е бил и регионален мениджър в друга международна компания. Заместник областен управител на област Русе в кабинета ‘’Петков’’.

Синан Хебибов

застраховател

Синан Хебибов е икономист и експерт в сферата на личните финанси. Магистър от Стопанската академия в Свищов, работил във водещи международни компании в сферата на застраховането и частното пенсионно осигуряване. Преминал е през почти цялата йерархия на системата, като е заемал и ръководни позиции. Бивш заместник областен управител на Русе. В парламентарен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията в кабинета ‘’Петков’’. В държавната администрация работи по ключови въпроси на регионално и национално ниво. В свободното си време обича да спортува. Водещите за него принципи са: отговорност, почтеност и енергичност.
Семеен с две деца.

Петя Кашукеева

лекар

Петя Кашикеева е родена в гр. Русе. Завършва медицина през 2020 г. в Медицински университет-София. Член е на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангилогия. Стипендиант на Българския лекарски съюз за отличен успех. С над 20 публикации в български и международни научни издания. Д-р Кашикеева е специализант в отделение ‘’Съдова хирургия’’ на УМБАЛ ‘’Канев’’. Вярва, че младите специалисти имат възможности за развитие в родните си градове.

Калин Иванов

ИТ специалист

Калин Иванов е роден на 25 май 1987 г. в град Русе. Завършва Английска гимназия „Гео Милев“ в родния си град, след това се мести със семейството си в София. Висшето си образование завършва в чужбина. Има две бакалавърски степени – „Международни отношения“ и „Политика“ в английския университет „Кийл“, както и магистратура „Бизнес администрация“ в Университет Кардиф Метрополитън. През 2012 г. се завръща в София. Народен представител в 47-то Народно събрание. Член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията по транспорт и съобщения. Владее английски език.

Марияна Бранкованова

лекар

Д-р Марияна Бранкованова е завършила Медицинския универистет във Варна през 1994. През 1999 придобива специалност психиатрия. Притежава магистратура по ‘’Здравен мениджмънт’’ от Великотърновския университет. Развива се професионално в гр. Русе. Бори се да осигури сигурно бъдеще и просперитет на младите хора в една европейска България. Обича да прекарва свободното си време в Крайдунавския парк. Омъжена, с трима сина.

Христина Соколова

преподавател

Д-р Христина Соколова е родом от гр. Русе. Завършила бакалавърска степен по специалността „Унгарска филология” в Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 2010 г. и магистърската програма „Култура на Унгария и превод” в същия университет през 2012 г. Има специализация по унгаристика в Културния институт „Балинт Балаши” – Будапеща, Унгария, през 2007/2008 г. Преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев” от 2012 г.. За нея преподавателската дейност е призвание. В свободното си време е любител фотограф. Нейната мечта и цел е Русе да стане водещият образователен и научно-изследователски център в Дунавския регион. Владее английски и унгарски език.

Деян Дончев

спортен мениджмънт

Деян Дончев е бивш състезател по плуване и треньор. Израснал и завършил висше образование в Испания. По настоящем е спортен мениджър. Мечтае да върне славата на българския спорт и да работи за развитието на актуални младежки политики. Владее английски и испански език.