Ивайло Шотев

Водач на листата в Пазарджик

34-годишният икономист Ивайло Шотев е водач на листата с кандидат-депутати на „Продължаваме промяната“ в Пазарджик. Той е управител на „Гален-Фарма“ в село Калугерово, където се произвеждат лекарства, хранителни добавки и козметика. За периода 2018-2021 е пуснал на пазара над 100 нови продукта, които се продават успешно в над 10 различни пазара в целия свят. В миналото си, като търговски директор в българска компания за производство на вино, успешно е участвал и развивал проекти в сферата на международната търговия, отваряйки нови пазари на вино в САЩ, Китай и Африка. Владее три езика – английски, испански и руски.

След като завършва Американския колеж в София, Ивайло продължава висшето си образование в UCL Лондон, където се дипломира в специалността „Икономика и бизнес“.

По-късно интересите му към международната политика и мястото на Република България в нея го отвеждат в МГИМО в Москва, където защитава магистърска степен.

„Свободното си време предпочитам да прекарвам със семейството, сред природата и в четене на книги“, споделя Шотев. „Запален спортист съм, футбол продължавам да играя и до днес.“