Ивайло Шотев

  • Член на 48-о Народно събрание;
  • Член на комисия по бюджет и финанси;
  • Член на комисия по външна политика;
  • Член на подкомисия за контрол на публичните средства;
  • Изборен район 13 МИР Пазарджик.

35-годишният икономист Ивайло Шотев е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Пазарджик. На изборите през ноември 2021 г. е избран за депутат в 47-ото Народно събрание, където е член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията за контрол над службите за сигурност.

“Приех да се присъединя към “Продължаваме промяната”, защото тук виждам много млади, енергични хора, които имат не само една нова визия как да се ръководи България, но притежават и моралните и професионалните качества да го постигнат.”

Преди да заеме поста народен представител Ивайло е управител на „Гален-Фарма“ в село Калугерово, където се произвеждат лекарства, хранителни добавки и козметика. За периода 2018 – 2021 е пуснал на пазара над 100 нови продукта, които се в продават успешно в над 10 различни пазара в целия свят. В миналото си, като търговски директор в българска компания за производство на вино, успешно е участвал и развивал проекти в сферата на международната търговия, отваряйки нови пазари на вино в САЩ, Китай и Африка. Владее три езика – английски, испански и руски.
След като завършва Американския колеж в София, Ивайло продължава висшето си образование в UCL Лондон, където се дипломира в специалността „Икономика и бизнес“.

По-късно интересите му към международната политика и мястото на Република България в нея го отвеждат в МГИМО в Москва, където защитава магистърска степен.

Обича да прекарва свободното си време със семейството си, в четене на книги, спортни занимания и да следи изявите на любимите си футболни отбори.